High School Year Canada

Merry Christmas and a Happy New Year!

Merry Christmas Everybody!

Ik hoop dat jullie allemaal fijne Kerstdagen hebben gehad. Mijn Kerst cadeautje voor jullie is weer eens een nieuw verhaal.

Laatste keer dat ik op mijn weblog schreef was de week voor de musical. In de week van 6 december tot 10 december heb ik 6 voorstellingen gehad, elke dag 1 en op woensdag zelfs 2. Het was zo zwaar en het vroeg zoveel tijd en energie van me. Maar ik vind het zo geweldig leuk om op het podium te staan en om deel uit temaken van zo'n geweldige performance dat het me tegelijkertijd ook zoveel energie geeft. Als ik de rest van mijn leven deel kan uitmaken van toneel voorstellingen en uitvoeringen kan doen ben ik een heel gelukkig mens. Na 1 week van weinig slaap en super intensief bezig zijn had ik zo veel energie dat ik op het castfeestje de hele nacht alleen maar gedanst hebt. Iedereen viel om van de slaap en alcohol maar ik ging de hele nacht door op mijn ‘energie high'.

De volgende week had ik zo veel extra energie en omdat de musical over was had ik geen naschoolse activiteiten meer en dus had ik na school veel te veel energie om gewoon naar huis te gaan en niets te doen. Gelukkig kan ik mezelf wel vermaken met vrienden en al mijn gastzusjes dus ik zit niet stil. Ik heb onder andere al weer 2 keer geschaatst en ik ben met 5 hele goede vriendinnen wezen ontbijten bij een geweldig goed restaurant. Ik ben naar de film geweest met mijn gastzusjes en op school hadden we een speciale Kerstweek met allemaal leuke dingen zoals een pyjamadag en een stoelendans. Ook was er een schoolfeest, Semi-Formal, om me energie in kwijt te kunnen. Dat was super leuk want iedereen was helemaal netjes in gala, of in ieder geval semi-formeel

Laughing

Ondertussen moest ik nog al mijn kerstinkopen doen want dat is hier echt een big deal. Kerst is zoals Sinterklaas in Nederland en ieder klein kind geloofd met volle overtuiging in ‘Santa Claus'. Ik had wat kleinigheidjes gekocht voor mijn gastzusjes en gastouders. Maar gister en eergister ben ik erachter gekomen dat Kerst niet om kleinigheidjes hier gaat want ik heb zoveel leuke dingen gekregen van iedereen. Ik ben echt super verwend!
Het was echt heel gaaf en bijzonder om mijn eerste echte Canadese Kerst mee te maken. Het is voornamelijk veel familie bijeenkomsten en cadeautjes maar het is zo gezellig. Op Kerstavond hebben alle volwassen hun cadeautjes uitgepakt en op Kerstochtend stond Jocelyn om 7.30 bij mijn bed omdat ‘Santa Claus' was gekomen. Ik heb foto's van de hoeveelheid cadeautjes die onder de kerstboom lagen, jullie geloven je ogen niet.
Ik heb ook mijn allereerste gingerbread house gemaakt. Ik weet niet of jullie ooit gehoord hebben van een gingerbread house? Maar het is zo geweldig. Ik zal ook daarvan de foto's op mijn weblog zetten. Het is gewoon zo leuk om deel uit te maken van al deze nieuwe tradities die hier heel gewoon zijn maar die wij allemaal niet kennen.

Verder heb ik zo mijn gewoonlijke ups en downs. Maar die heb ik ook in Nederland dus dat is helemaal niet raar. Om in een nieuw land te wonen en vooral in deze tijd om zo ver weg van je familie te zijn brengt heel wat emoties te weeg. Maar van alle belevenissen en ervaringen leer ik heel veel en ik weet nu al dat ik als een veel wijzer persoon het jaar 2011 in ga.
Wouw, dit is helemaal niet zo'n lang verhaal. Ik ben verrast van hoe kort en bondig ik alles op heb kunnen schrijven. Ik geloof het zelf eigenlijk niet, maar ik heb het nog eens nagelezen en dit is wel zo'n beetje alles wat ik gedaan heb afgelopen maand.

Ik wil nog even iedereen bedanken die elke keer zulke leuke berichtjes achtlaat bij mijn verhalen. Het is echt heel fijn en super leuk om te lezen hoe erg jullie van mijn verhalen genieten en dat jullie elke keer weer met smart op de volgende wachten. Ik hoop dan ook dat jullie genoten hebben van mijn Kerstcadeautje aan jullie.

Bij deze de aller beste wensen en ik hoop dat jullie allemaal een spetterend 2011 tegemoet gaan!

Ps. Vinden jullie 2011 ook niet raar klinken? Tweeduizendelf.. vreemd..

Mam

Hi Lieverd,
Dank voor je fijne en k o r t e berichtje. Leuk om iedereen op deze manier een kerst presentje te geven.Ze leven allemaal erg met je mee. Ik ga nu snel de foto's kijken.

Petra

Hoi lieve Iris,

Het is elke keer weer leuk om je verhaaltjes te lezen. Volgens mij heb je het super naar je zin. Ik wens je een fantastisch 2011 en ben benieuwd naar je verhalen over oud en nieuw.
Dikke kus.

Petra

Ria en Familie

Lieve lieve Iris,
Wij wensen jou vanuit Hilversum een prachtig,super,gelukkig,gezellig maar vooral gezond 2011 toe!! Je krijgt een extra dikke zoen omdat met deze dagen zonder familie best wel een beetje moeilijk is(eigen ervaring!)Knuffel van Emma en Julia en die dikke zoen van Juri en Mij!!

Frans Rodenburg

Super kort en bondig, mijn complimenten.....gaat echt veel beter met je........
Maar dat kerstcadeautje is bij mij niet aangekomen??? Had je wel het goede adres?
Dikke kus nieuwe upcoming actrice...je gaat het maken!!!!
Je liefste oom Frans!

Amanda

Oh Iris,
I have faith that someday I will be able to read this:P

Ik hou van je

Tanja

Ha Iris, Ik heb vandaag even bijgelezen over je avonturen, leuk! A Star is born! We zijn wat laat maar wensen je toch ook voor 2011 weer een superjaar toe. Veel liefs, Tanja, Peter, Joost, Suus en Elin

Mam

Hi Lieverd,

Je bent nu 152 dagen weg, dus zo goed als over de helft. Wij zijn de reis naar Canada aan het boeken. Laatste week van juni is de planning. Wordt ook weer tijd voor een verhaaltje. We kijken er naar uit! Dikke knuffel!!