High School Year Canada

Sport, Musical en Thanksgiving

Mijn laatste verhaal is al weer zo lang geldeden en de tijd vliegt voorbij. Ik heb al veel verzoeken gehad om zo snel mogelijk mijn nieuwe verhaal te plaatsen. Ik heb tussendoor weer wat foto's geplaatst en ik hoop dat jullie ze allemaal leuk vonden.

Op de foto's hebben jullie kunnen zien dat ik dus in het junioren volleybal team op school zit. Ik vind het echt super leuk om weer volleybal te spelen. Ik was helemaal vergeten hoe leuk ik dat vond. Het team is echt heel aardig en de coach is ook super leuk. Helaas duurt het volleybal seizoen maar tot en met december dus na december kan ik niet meer volleyballen en dat is best wel jammer.

Omdat ik toch graag actief bezig blijf dit jaar en omdat ik nieuwe dingen uit wil proberen heb ik afgelopen week basketball try-out gedaan. Ik had nog nooit in mijn leven gebasketbald en ik was totaal niet goed maar het was goed om iets nieuws uit te proberen en alle ander meisjes van de try-out waren heel aardig dus ik heb weer wat nieuwe leuke mensen ontmoet. Ik had het idee dat ik het toch best goed had gedaan tijdens de try-outs maar natuurlijk heb ik het team niet gehaald. Alle andere meisjes speelde al heel veel jaren basketbal en waren dus heel goed. Ik vond het wel super knap van mezelf dat ik de try-out heb gedaan want het was best zwaar en ik heb echt me best gedaan dus ik ben wel trotst op mezelf.

Het is eigenlijk wel goed dat ik niet het team gehaald heb want ik heb het al druk zat met volleybal en de musical want, ja ja, ik heb de musical gehaald! Ik zit in het ensemble dus ik heb nog niet echt een rol of tekst maar waarschijnlijk krijg ik wel wat te zeggen. Ik ben wel in alle groepsliedjes dus ik ben sowieso een paar keer op het podium. Het is best wel zwaar voor mij om te zingen omdat ik serieus dacht dat ik niet kon zingen. Na de eerste zang repetitie was ik ook best wel emotioneel omdat ik het gevoel had dat ik helemaal niet goed was. Maar onze zang leraar is echt super aardig en hij heeft me een korte privézangles gegeven om aan me te laten zien dat ik wél kan zingen! Hij zegt dat ik gewoon veel moet oefenen en hij is bereid me te helpen en als het goed is kan ik dan aan het eind van het jaar gewoon zingen. Dus dat is wel een heel leuk vooruitzicht. Ik ben namelijk al blij als ik een lied kan zingen zoals het hoort en als ik niet helemaal zuig.
De musicalcast is super leuk. We zijn ongeveer met 35 mensen denk ik en iedereen is zo aardig en het is super gezellig. Gister hadden we een cast feestje. Iedereen moest iets te eten maken en ik had mijn eigen appeltaart gemaakt die iedereen super lekker vond. Het feestje was echt een goede manier om iedereen beter te leren kennen.

Jullie denken vast allemaal: hoe kan Iris nou zo'n lekkere appeltaart maken en waar haalt ze die appels vandaan? Nou vrijdag hadden we weer een dagje met alle internationale studenten want we doen elke maand iets leuks met de NSISP. Ze willen ons graag bezig houden en nieuwe mensen leren kennen en ons leuke dingen laten zien van de omgeving dus vrijdag zijn we wezen appels plukken. Het was op de zelfde plek waar we zijn wezen blueberry plukken maar nu was het heel vies en regenachtig weer. Dus ik had het de hele dag zo koud en aan het eind had ik het gevoel dat mijn tenen van mijn voeten afgevroren waren. Maar gelukkig was het wel leuk om appels te plukken, ik heb namelijk iets van 20 appels gepulkt, genoeg voor wel 10 taarten dus ik ga er vandaag nog 1 maken, hihi. We zouden eigenlijk ook naar een Corn-maze gaan maar dat hebben we niet gedaan omdat het zo slecht weer was dus dat was wel jammer want doolhoven zijn echt super cool, helemaal als ze van maïs gemaakt zijn. In plaats daarvan zijn we met pompoenmensen op de foto geweest en hebben we op het strand naar fossielen gezocht en marshmallows gemaakt bij een kampvuur.

Ik denk dat dit verhaal niet zo lang word! Fijn he?!

11 oktober was het Thanksgiving dus ik heb mijn eerste echt Thanksgiving maaltijd gehad. Het was heel gezellig want het is een echte familie gelegenheid dus we waren met Glen zijn moeder en zijn zus en haar man en kind en mijn hele familie. De kalkoen was heel lekker en vooral de vulling was echt heerlijk. Ook hadden we pompoentaart en kersentaart als toetje die echt mega lekker waren. Het was echt een typisch Thanksgiving diner zoals ik het helemaal in mijn hoofd had voorgesteld, best wel grappig.

Verder ben ik vrijdag naar een open podium geweest waar twee vrienden van school op gingen treden met hun bandjes. Ze waren allebei super goed en het was echt gaaf om ze te zien spelen.

En donderdag ben ik op school geveild voor het goede doel voor 12 dollar samen met Ana. We waren niet zo veel waard haha. Maar het was heel grappig om geveild te worden. Maandag moeten Ana en ik iets doen voor Robbert de jongen die ons gekocht heeft. We weten toch niet wat maar het is iets zoals zijn kluisjes opruimen of een liedje over hem zingen. Dus dat wordt wel grappig.

Eigenlijk wil ik nog veel meer vertellen maar als ik alles vertel word het weer een mega lang verhaal dus het is wel weer genoeg voor nu. Als jullie meer willen weten over mijn leven in Canada kunnen jullie mailen of laat iets achter op facebook of voeg me toe op skype als je dat hebt.

Ik heb het af en toe toch best lastig en ik mis iedereen heel erg dus alle steun kan ik gebruiken en ik vind het heel leuk als jullie berichtjes achter laten of een mailtje sturen. Dat kan ik heel goed gebruiken en dat fleurt mijn dag altijd weer op.

Heel veel liefde, Iris!

mary

Hallo lieve Iris,
Zeker weer een heel, mooi en bruisend, verhaal.
Alleen de laatste 3 regels.... Ja, je krijgt het altijd moeilijk na een paar maanden ondanks dat je super actief bent en genoeg afleiding hebt. Even doorbijten en genieten van al het goede wat dit jaar je gaat brengen. "het is maar een jaar" zegt men dan en zo moet je ook maar denken als is dat makkelijk gezegt:)
Hiervandaan een dikke knuffel, een arm om je schouder en blijf er voor gaan XX liefs uit de Hoef XX

Ome Joop (wat is er joh)

Zo dat is een snelle reactie uit De Hoef. Lijkt wel of Mary niets anders heeft te doen, maar we weten wel dat dat niet zo is. Hoop dat ze ook zulke leuke verhalen vanuit Nieuw Zeeland krijgt van Patrick.
Ik heb in ieder geval weer genoten van je verhaal. Hoeveel appeltaarten heb je inmiddels gebakken, want gisteravond toen wij skypten was je ook al bezig met een appeltaart. Die kersentaart mag je thuis overigens ook eens proberen.
Nou we spreken of schrijven elkaar hopelijk gauw weer. Weet je al wat je wil gaan doen nadat het volleybalseizoen is afgelopen. Ijshockey schijnt ook erg populair te zijn en schaatsen kan je gelukkig wel.
Heel veel liefs en een dikke knuffel, XJX

ilse

Ik ken je niet, maar het lijkt me super leuk om na m'n eindexamen (zit nu in de 6de) een jaar naar Canada te gaan! Jouw verhalen (ik heb er een paar gelezen, als je het niet erg vind;)) klinken erg goed.
Hoe snel leer je engels?
Ilse

Mam

Hi lieverd,

Geweldig dat ze je appeltaart allemaal lekker vonden. Wij hebben mee mogen maken dat je de appels aan het schillen was!!?? (ja tijdens het skypen) en dat vond ik heel gezellig. 's Avonds in de schouwburg heb ik het aan de meiden vertelt dat je "meegegeten"hebt. Ik vond het heel erg leuk en het leek net of je er even bij was tijdens het eten. Vraag je het recept aan Stephanie van de kalkoen. Lijkt me leuk dat je dat voor ons een keer maakt als je weer terug bent. Je krijgt de groeten van Inge, deze had ik vandaag aan de telefoon. Erik en zij genieten ook van je verhalen. Trouwens veel mensen. Leuk trouwens, je site wordt zelfs door Ilse? gelezen die waarschijnlijk door TA gewezen is op je weblog omdat ze ook naar Canada wil. Altijd doen, kan ik inmiddels als ervaringsdeskundige van twee "buitenlandgangers" zeggen. Zo'n jaar ervaring neemt nooit iemand je meer af.
We kijken uit naar de rest van je verhalen en de foto's. Is iets niet goed gegaan, want van de laatste serie staat er maar 1 foto op.
Tot gauw Dikke knuffel Mam.

Ria

Die foto's geven een hele goede indruk! En het verhaal ook!
Ik herken natuurlijk heel veel uit mijn jaartje!
Die Yankees hebben natuurlijk heel veel overeenkomsten met de canadezen!
En die jaar ervaring die neemt inderdaad niemand af daar weet ik alles van tot op de dag van vandaaag heb ik er nog iets aan!
Maar, je mag best af en toe een beetje heimwee hebben hoor want dat hoort er ook bij!
Nu, ook van mij een dikke knuffel!

Mieneke

Hallo die Iris

Fantastisch dat je het zo naar je zin hebt. en leuk te lezen wat een gave dingen je allemaal doet.
Fijn dat je toch met de musical mee mag doen, knap dat je dit allemaal onderneemt.
Volleyballen heb ik ook gedaan, ik vond het een gave sport maar mijn timing ging niet altijd goed dus ben ik er mee opgehouden, is tennis misschien een optie?
Gave foto's, deze geven goed weer wat je allemaal doet en dat je het goed naar je zin hebt.
Ik hoop dat de winter niet al te koud word, en dat je nog veel leuke dingen gaat meemaken.
Wij blijven je volgen
Veel liefs en een dikke zoen
van Ton , Mieneke en aanhang

Ingrid

Hi Iris, het was weer super om je verhaal te lezen! Kenneth heeft de afgelopen weken ook in het junior volleybal team gezeten. Nu is hij aan het proberen om met het varsity tennis mee te mogen doen. Eind volgende week weet hij het..... Hij hoopt van wel maar het is wel 5 maal tennis spelen per week en komt dus pas om half zeven thuis en dat is best heel laat. Moet dan nog eten en dan beginnen met zijn huiswerk. Hij doet IB en dat is flink aanpoten.
Wil je mij het recept van je appeltaart sturen!!!! Moet het ook weer eens proberen te maken.........
Eddy is in KL en we zijn lekker met zijn 3-tjes 3 dagen naar Phuket geweest. Heerlijk was het! Het is maar 1 uurtje vliegen van KL dus dat valt wel mee.
Liefs en warme groetjes uit KL, Ingrid

ans(&jan)

hi iris...ik heb herfstvakantie, dus laat de verhalen maar komen! het is echt erg leuk je te volgen. ik heb vorige week ook een hele grote appeltaart gebakken en wil wel een duelletje met je aan als je terugbent!jan neemt de appels mee uit de 'volkstuin'. die zijn superlekker. het zijn appels van een heel oud ras.
wat voor een rol je ook hebt in de musical, zorg wel dat het wereldwijd uitgezonden wordt, zodat we er met z'n allen van kunnen genieten....hier begint het goed herfstig te worden, ik heb alle buitenplanten binnen gezet en de tuin is winterklaar. laat het maar komen! geniet van wat op je afkomt en tot een volgende keer. liefdegroete uit amsterdam

Johan (neef)

Hoi Iris,

Leuk om je verhalen te lezen en je foto's te bekijken!

Je moet er echt goed en veel van genieten van je avontuur, voor je het weet zit je weer thuis op de bank tussen je vader en moeder.
En je bent echt niet de enige die verdrietig is, je vader namelijk ook na een afdroogpartij tegen PSV... 10-0 werd het maar liefst........

Blijf lekker doorgaan met foto's maken en verhalen schrijven dan blijf ik je volgen!

PS, Je moeder heeft gelijk met dat ze zo’n avontuur nooit meer van je af kunnen pakken ik heb het namelijk nooit gedaan.......SPIJT........

Groetjes van Je neef Johan.

Je groote neef aan de hele andere kant van de Wereld

Hey Iris
Jeetje jij maakt ook wat mee, Je doet ook van alles :P en ik doe eigenlijk nog steeds niks haha Hoewel ik ben opzoek naar werk en valt niet echt mee voor mij maar iedereen is op zoek hierzo.
Gisteren me moeder nog ff aan de telefoon gehad en met het bericht dat ze naar Nieuw zeeland komen;)
We gaan het wel reden samen ik hier en jij daar in canada ;)

Groetjes

Patrick

Mam

Wat een scheet hé die groooooooooooote neef aan de andere kant van de wereld. Jullie gaan het zeker redden.

Ik ben blij dat er niets ernstig is met je kaak. Ben toch wel even geschrokken. Maar je bent weer een ervaring rijker en ook de doktoren daar, die keken hun ogen uit toen ze de foto's van je kaak zagen.
XXX

isabella

Hee lieve Iertje,
Ik dacht misschien klopt die emailservice niet want het kan toch niet dat je zo weinig verhalen post op je blog maar DUS WEL. Dus ging ik dit verhaaltje nog maar een keertje lezen! Superleuk dat je weer volleybalt, is het een leuk team? Hoe oud zijn de meisjes dan? En gelukkig zit je bij de musical, moet zeggen dat ik wel verbaasd was nadat je altijd zo mooi liep te zingen hier, hahaha! Nee hoor :). Maar weetje, dit berichtje wordt veel te lang dus ik ga je NU mailen. Liefs van je beste vriendinnetje!

Tanja

Ha Iris,
Leuk om je verhalen te lezen! Ik ben benieuwd naar je Halloweenkostuum (dat je nog niet had gekocht begreep ik). Halloween vieren we hier niet echt (hoewel Joost en Suus wel een supereng feest bij de BSO hadden), maar met SintMaarten halen we toch hele bakken met snoep op. Ook je moeder was natuurlijk gul (en we konden even bijkletsen over jou :-), tot de volgende zangers weer op de stoep stonden). Als ik je emailadres heb (gaat je moeder me geven) zal ik je laten zien hoe eng Joost en Suus geschminckt waren met Halloween! Heel veel plezier en groetjes van ons allemaal!

Ineke Eibergen

Hé die Iris!

Wat een belevenissen allemaal! leuk hoor!
Hier alles goed (donker en somber qua weer vandaag)
Reinier heeft net zijn 15de verjaardag gevierd en is aan de blackberry (!) en Arthur werkt zo af en toe (laat hij het maar niet lezen want hij denkt er zelf héél anders over) voor zijn Havo examen. Sinterklaas is weer in het land dus drukke tijden en voor je het weet zitten we aan de kerstdis en verkopen we weer vuurwerk.
Geniet van al het moois en het anders in het verre Canada en keep up the blogging!

Lieve groeten,
Ineke (&co)

mary

Hallo Iris, Dat is lang geleden, een maand om precies te zijn. Kijken vol verwachting(klopt ons hart!) uit naar je laatste belevenissen.
Volgens Ma gaat alles wel naar wens al lees ik hierboven dat je problemen met je kaak hebt gehad. Is het de drukte of even los komen van je home country. Eén ding is zeker, wat kersttijd betreft kom je in Canada niets te kort, dat is in New Zealand wel anders in hartje zomer. Patrick, die inmiddels werk heeft, schreef het al...wij gaan 30 december voor 3 weken naar hem toe..tot 20 januari..
Kijken er heel erg naar uit.
Hier gaat alles goed, heel Nederland slaat weer massaal strooizout in en eind deze week verwacht men voor het eerst sneeuw. Wat ons betreft mag het tot de Kerst weg blijven. Ik mis op jou blog wel de smiley :) Kijk een beetje met je hoofd schuin links ennnn.
Ja, ik ga naar mijn bedje en wacht je nieuwe berichtje !!! af. Jeetje moet je toch niet aan denken.... 4 weken...hou het maar kort hoor... zijn we ook al blij mee. Heel veel liefs weer en een dikke XX uit de Hoef.

Je buurjongen

Dit is pas de 2de keer dat ik je weblog lees maar ik ben wel helemaal b(l)ij nu en ik vind het leuk om te lezen (hoewel ik er enorme heimwee van krijg naar mijn jaartje). Gelukkig gaat alles goed en je doet dingen die je anders nooit zou doen, ik ben ontzettend trots op je! Ik mis je enorm en zoals zometeen ga ik even naar het dorp om kadootjes te kopen voor m'n gastgezin want over 19 dagen vlieg ik over je heen :) dus dan moet je even zwaaien, (rond 3 uur in de middag jouw tijd op vrijdag 17 december) moet ik zonder jou naar het dorp :( Ongetwijfeld zul je de komende weken enorm veel leuke dingen gaan meemaken want dit is een leuke periode van het jaar. Ik ga je snel spreken want je weet het...........december............hehe.
Liefs van je buurjongen X